Bakgrund

måndag 23 mars 2015

Smörstekt Grisnjure

Jag måste få slå ett slag för "inälvsmat". Det kan låta lite halvmakabert för en del men ni vet inte vad ni går miste om när ni väljer att rata det.

Förra året fick jag möjligheten att vara med under en grisslakt vilket var mycket spännande, intressant och lärorikt. Jag fick då utan några som helst invändningar "roffa" åt mig av inälvor, tunga och knorren så frysen fylldes av en massa (i min mening) läckerheter!

Då jag aldrig tidigare smakat grisnjure förr så testade jag idag att bara skiva upp dem ganska tunnt och smörsteka dem med salt och svartpeppar (något jag brukar göra med sånt jag aldrig smakat förr bara för att få reda på den "ursprungliga" smaken då det blir lättare att bestämma vad det ska passa till).


Resultatet!?


GALET GOTT!!!!

Det var otroligt gott bara som det var och skulle passa perfekt som rätt i sig med kokt potatis och exempelvis en svampsås eller i en gryta. Tror även att det skulle smaka grymt gott om man grillar det istället för att steka.
Konsistensen påminnde lite om lever men ändå inte...

Detta är iaf något jag verkligen kan rekomendera dig att testa (om du inte redan gjort det).

Hoppas du kommer njuta lika mkt som jag gjorde för det här är definitivt något jag kommer att tillaga igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

avdelare

avdelare