Det du behöver till det här kan variera lite beroende på vad som finns i kylskåpet och i plånboken.
Den ``finaste´´ (franska) varianten på ingredienser är: Kycklingfilé, morötter, gurka, dragon, grönskasbuljong och salt.
Men jag gjorde en ``fattigmans variant´´ en dag (som blev minst lika god) på: (billiga ;P ) Kycklinglår, potatis, gurka, dragon, (lite torkad bladkoriander) och salt.
En annan dag gjorde jag en mer matigare variant på: Kycklinglår, morötter, potatis, gurka, dragon, (lite torkad bladkoriander) och salt som jag serverade ris till.
Så här gör du:
Lägg i kycklingen (färsk eller fryst spelar ingen större roll) i en större kastrull och fyll på med vatten så att det täcker.
Koka upp och skumma av.
Därefter lägger du i 2 st buljongtärningar (om du har hemma, funkar lika bra utan också) och låter småputtra ett tag.
Sen häver du i en rejäl näve dragon och lite bladkoriander som du smulat sönder i handen (för att få fram mer smak) och ganska mycket salt.
Låt puttra tills det inte kommer ``röd´´ vätska från kycklingen då du sticker en potatisstika i den (eller för att vara på den säkra sidan tar upp en bit och skär ett djupt snitt i den för att se att den är väl genomkokt).
När den är genomkokt lägger du i morötterna som du har strimlat (gurkan ska också skalas (om du vill) och ``mittenblasket´´ ska ätas upp ;P ), sedan strimlar du potatisen (om du vill ha den med) och gurkan, för när du är klar med det så är det lagom konsistens på morötterna och du stänger av plattan för potatisen och gurkan kommer bli klar på eftervärmen (om du har tagit kycklinglår så kan du ta upp dom och dela dom i leden så att du får lös ``klubban´´ och det blir lite mindre lätthanterliga bitar). Smaka av för att se om kryddningen är bra (brukar nästan alltid behövas mer).
Att dricka till det här rekomenderas en kall öl, för det är nåt magiskt över kombinationen dragon - öl *slurp* ;p
Smaklig Måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar